Betongpåledagen den 17 april blev succé!
Ett 80-tal personer från grundläggningsbranschen deltog i evenemanget: byggherrar, entreprenörer, tekniska konsulter och andra intressenter.
Bakom arrangemanget stod Hercules teknikavdelning Innovation & Design med chefen, Anne Unverzagt i spetsen.
– Vårt syfte med Betongpåledagen har varit att sprida information och kunskap om betongpålning som grundläggningsmetod och det stora antalet deltagare och de många frågor som ställdes visar att det finns ett stort intresse, säger hon.
Bildtext:
Många ville lära sig mer om betongpålning när Hercules arrangerade Betongpåledagen. Geokonstruktörerna på Hercules enhet Innovation & Design delade med sig av sin kunskap om betongpålning till grundläggningsbranschens aktörer. Fr. v: Olle Kvick, Stockholm, Hilda Dahlin, Göteborg, Peter Alheid, Göteborg och Anne Unverzagt,
Slagna betongpålar är den vanligaste grundläggningsmetoden i Sverige i dag – men borde egentligen användas ännu mer, menar Anne.
– Jämfört med stålpålar är betongpålar en mer kostnadseffektiv metod. Det finns pengar att spara i många projekt genom att välja betongpålning. Det är bland annat det vi vill sprida information om till projektörer och beställare, säger hon.
Alla som kom till Betongpåledagen fick ett rykande färskt exemplar av Betongpåleboken, som Hercules ger ut i ny och uppdaterad version 2018.
– Boken är ett samlat kunskapsdokument om betongpålar för de som projekterar och designar grundläggningskonstruktioner eller vill veta mer om betongpålning i största allmänhet, säger Anne Unverzagt.
Vill Du ha ett eget exemplar av Betongpåleboken – skicka ett mail till marknad@hercules.se. Ange Betongpåleboken i rubrikraden och din postadress i mailet.