Betongpåledagen den 17 april blev succé!

Ett 80-tal personer från grundläggningsbranschen deltog i evenemanget: byggherrar, entreprenörer, tekniska konsulter och andra intressenter.

Bakom arrangemanget stod Hercules teknikavdelning Innovation & Design med chefen, Anne Unverzagt i spetsen.

– Vårt syfte med Betongpåledagen har varit att sprida information och kunskap om betongppålning som grundläggningsmetod och det stora antalet deltagare och de många frågor som ställdes visar att det finns ett stort intresse, säger hon.

Bildtext:
Många ville lära sig mer om betongpålning när Hercules arrangerade Betongpåledagen.Geokonstruktörerna på Hercules enhet Innovation & Design delade med sig av sin kunskap om betongpålning till grundläggningsbranschens aktörer. Fr. v: Olle Kvick, Stockholm, Hilda Dahlin, Göteborg, Peter Alheid, Göteborg och Anne Unverzagt,

Slagna betongpålar är den vanligaste grundläggningsmetoden i Sverige i dag – men borde egentligen användas ännu mer, menar Anne.

– Jämfört med stålpålar är betongpålar en mer kostnadseffektiv metod. Det finns pengar att spara i många projekt genom att välja betongpålning. Det är bland annat det vi vill sprida information om till projektörer och beställare, säger hon.

Alla som kom till Betongpåledagen fick ett rykande färskt exemplar av Betongpåleboken, som Hercules ger ut i ny och uppdaterad version 2018.

– Boken är ett samlat kunskapsdokument om betongpålar för de som projekterar och designar grundläggningskonstruktioner eller vill veta mer om betongpålning i största allmänhet, säger Anne Unverzagt.

 

Vill Du ha ett eget exemplar av Betongpåleboken – skicka ett mail till marknad@hercules.se. Ange Betongpåleboken i rubrikraden och din postadress i mailet.

 

Gå tillbaka

Hercules på LinkedIn

Publicerat för sen:

I veckan samlades tjänstemännen från Stockholmskontoret för att lära sig mer om svetsning. Den stora variationen i gruppen både gällande erfarenhet och kunskap i ämnet gjorde at...

Läs mer »

Publicerat för sen:

Hur är det att arbeta med grundläggning mitt i gammal stadsbebyggelse som både är känslig och oförutsägbar? Och hur går det att sadla om från budbilsförare till grundläggare? Få...

Läs mer »

Publicerat för sen:

Bli vår nästa platschef!

Läs mer »

Hercules på Facebook

Kontakta oss för offert på grundläggning
  • Kontakta oss för offert på grundläggning

    Hjälp med grundläggning för företag och byggentreprenör. Läs mer om våra tidigare projekt här ›

    • Läs mer om vår integritetspolicy