Ett par minuter för en säkrare arbetsdag

Klockan närmar sig halv sju och arbetsdagen inleds. Runt bordet sitter Herculesmedarbetarna Robbin Eriksson, Sebastian Westberg, Christian Mårtensson och Kina Eriksson, arbetsledare på Infrastructure och pratar om dagens arbete. På bordet ligger en ritning över arbetsplatsen. Robbin ritar och pekar på området de arbetar i just nu. Fortsatt pålning för NCC:s nya huvudkontor står på schemat för dagen.

– Alla år jag jobbat på Hercules har vi startat dagen med en gemensam säkerhetsgenomgång. Vi går igenom vad vi ska göra och tittar på de olika momenten. Hur ser dagen ut, vad ska vi göra, vilka risker finns, var på arbetsplatsen är vi nu, vart vi ska i nästa steg, berättar Christian Mårtensson, som är svetsare och skyddsombud.

Runt bordet sitter Herculesmedarbetarna Robbin Eriksson, Sebastian Westberg, Christian Mårtensson och Kina Eriksson, arbetsledare på Infrastructure och pratar om dagens arbete.

På projekt Herrjärva, NCC:s nya huvudkontor, finns Hercules, InfraStructure och Building på plats samt ett antal underentreprenörer. Pålning och andra markarbeten pågår samtidigt som det nya huvudkontoret växer fram på höjden. I ett så stort projekt är samarbete viktigt ur flera aspekter och det är därför Kina Eriksson, arbetsledare på Infrastructure är med när Hercules gör sin säkerhetsgenomgång.

Hercules är för många liktydigt med stora tunga maskiner, men här finns även de som går bredvid maskinerna. Christian som svetsar fast toplock på pålarna är en av dem.

En av de frågor som kommer upp är underlaget med grova stenar, som innebär risk att snubbla eller vricka fötterna. Går det att hitta ett underlag som är bättre att gå på och som passar Hercules stora maskiner?

– Det är nog svårt att helt undvika olyckor, men när vi går igenom dagen minskar vi riskerna säger Robbin Eriksson, pålarbetare.

För ett år sedan bestämde NCC att alla arbetsplatser ska starta arbetet med en kort daglig säkerhetsgenomgång för att ytterligare öka säkerheten och förebygga olyckor på alla produktionsarbetsplatser.

NCC:s nya huvudkontor växer fram.

Gå tillbaka
Kontakta oss för offert på grundläggning
  • Kontakta oss för offert på grundläggning

    Hjälp med grundläggning för företag och byggentreprenör. Läs mer om våra tidigare projekt här ›

    • Läs mer om vår integritetspolicy