KTH-studenter på studiebesök

Fredagen den 13 oktober fick Hercules besök av ett tjugofemtal studenter som läser masterprogrammet i Anläggningsteknik på KTH i Stockholm. De togs emot av geokonstruktör Olle Kvick på Hercules teknikavdelning Innovation & Design. Olle har dimensionerat spont och grundläggning av NCCs nya huvudkontor vid Järva krog och berättade framför allt om det arbetet. Efteråt fick studenterna en guidad rundtur på själva arbetsplatsen där grundläggningsarbetet snart är klart.

En av studenterna som besökte Hercules var Batul Darwish, 28 år, från Stockholm. Hon var också en av initiativtagarna till studiebesöket.

– Just nu läser vi grundläggningsteknik och geokonstruktion. Kursen är mycket intressant men väldigt teoretisk. I två månader har vi hållit på att beräkna och dimensionera sponter och grundläggningskonstruktioner. Men många av oss har inte sett en spont i verkligheten förrän i dag. Den här typen av studiebesök ger otroligt mycket, säger hon.

Tänker du specialisera dig inom geoteknik och grundläggning?
– Ja, jag tycker arbetet som geokonstruktör verkar intressantare och mer utmanande än att jobba som exempelvis huskonstruktör. Markförhållanden går aldrig att förutse i detalj och att hela tiden ställas inför nya problem som måste lösas tilltalar mig, säger Batul Darwish.

Olle Kvick får många frågor om allt från grundläggningsteknik, dimensioneringsprogram och möjligheten att få jobb i grundläggningsbranschen i framtiden.
– Har man rätt utbildning och rätt inställning finns alla möjligheter, säger han.

Har du fått några studenter att vilja bli grundläggningsingenjörer i dag, tror du?
– Jag hoppas det! Det är viktigt att vi välkomnar studenter som vill komma på studiebesök och tar hand om dem på ett bra sätt. Det är bra reklam inte bara för Hercules utan för hela grundläggningsbranschen.

Gå tillbaka
Kontakta oss för offert på grundläggning
  • Kontakta oss för offert på grundläggning

    Hjälp med grundläggning för företag och byggentreprenör. Läs mer om våra tidigare projekt här ›

    • Läs mer om vår integritetspolicy