NCC förvärvar verksamheten i Nordisk Fundamentering AS i Norge

NCC har ingått avtal om att förvärva verksamheten i det Peab-ägda företaget Nordisk Fundamentering AS. NCC blir i och med förvärvet en av de ledande aktörerna på marknaden för grundläggning i Norge.

NCC övertar personal och utrustning som tillhör Nordisk Fundamentering AS. Fram till dess att norska konkurrensverket, Konkurransetilsynet, har godkänt affären fortsätter Nordisk Fundamentering sitt arbete inom grundläggning som ett eget bolag. Efter att förvärvet blivit godkänt flyttas närmare 80 anställda på Nordisk Fundamentering AS över till NCC Industry AS och kommer att ingå i enheten Hercules Fundamentering.

– Vi är mycket nöjda med att förvärva Nordisk Fundamentering och ser fram emot att välkomna våra nya medarbetare efter att affären har godkänts av Konkurransetilsynet, säger Mats Norberg, nordisk chef för Hercules Fundamentering inom NCC Industry.

I och med förvärvet blir NCC en av de största aktörerna på den norska marknaden för grundläggning. Konkurransetilsynet förväntas godkänna affären så att förvärvet kan genomföras under fjärde kvartalet 2017.

NCC har som strategi att vara en central aktör på den norska marknaden för grundläggning.

– Med nya medarbetare från Nordisk Fundamentering och våra medarbetare på NCC-enheten Hercules Fundamentering kommer vi att kunna skapa en konkurrenskraftig enhet som bygger på den företagskultur vi har inom NCC. Vi får en stabil och slagkraftig enhet som erbjuder våra kunder säkra och effektiva tjänster, säger Mats Norberg.

Nordisk Fundamentering AS är en av Norges största aktörer inom grundläggning. Under 2016 hade företaget en omsättning på cirka 252 miljoner NOK och omkring 100 anställda. Företaget har kontor i Enebakk utanför Oslo samt i Trondheim. Hercules Fundamentering inom NCC Industry har kontor i Oslo och Bodø.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mats Norberg, VD Hercules Grundläggning, NCC + 46 70 535 23 87
Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC, +46 708 84 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC: bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

Pressrelease (PDF)

Gå tillbaka
Kontakta oss för offert på grundläggning
  • Kontakta oss för offert på grundläggning

    Hjälp med grundläggning för företag och byggentreprenör. Läs mer om våra tidigare projekt här ›

    • Läs mer om vår integritetspolicy