Ny uppdaterad version av populära Betongpåleboken

När den första versionen av Betongpåleboken publicerades 2015 i pappersform tog den slut i ett nafs. Hercules publicerade den då digitalt. Nu finns en ny, uppdaterad version publicerad på Hercules webbplats.

Betongpåleboken, som också uppdaterades 2018, anses av många vara en ovärderlig hjälp i ett byggprojekts tidiga stadier, innan man gått till produktion.
– Den används främst inom projektering och av konstruktörer. Det är också många konsulter som använder sig av Betongpåleboken, säger Anne Unverzagt, chef för Hercules teknikavdelning Innovation & Design. Hon fortsätter:
– Boken är ett samlat kunskapsdokument om betongpålar för de som projekterar och designar grundläggningskonstruktioner eller vill veta mer om betongpålning i största allmänhet.

I den nya versionen finns nya beräkningstabeller som är anpassade efter gällande sortiment. Där finns också ett nytt kapitel som visar på hur miljö- och klimataspekterna spelar en allt större roll för Hercules.
– För ett år sedan lanserade vi världens första serietillverkade batteridrivna pålkran och vi har nu tagit in en till likadan eftersom kundintresset är stort och vi vet att vi snabbt måste röra oss i riktning mot en fossilfri maskinpark. Så det finns med i nya Betongpåleboken, liksom information om våra energipålar, säger Anne Unverzagt.

Slagna betongpålar är den överlägset vanligaste pålmetoden i Sverige och står idag för cirka 60 procent av totalt antal installerade pålmeter. Populariteten har till stor del sin förklaring i att en väl utnyttjad betongpåle också är den mest kostnadseffektiva pålen.

Ladda ner Betongpåleboken i PDF här.

 

Gå tillbaka
Kontakta oss för offert på grundläggning
  • Kontakta oss för offert på grundläggning

    Hjälp med grundläggning för företag och byggentreprenör. Läs mer om våra tidigare projekt här ›

    • Läs mer om vår integritetspolicy