Informationsmaterial
HULLSPISS – en bergsko när massundanträngning är en utmaning
HERCULES GRUNDLÄGGNING har utvecklat en ny typ av bergsko för slagna stålrörspålar i projekt där massundanträngning innebär problem och där djupet till berg är för litet för att tillåta rena kohesionspålar. Hullspiss skiljer sig från traditionella bergskor genom sin öppna konstruktion, som tillåter lera att tränga upp i röret när pålen slås.
HERCULES ENERGIPÅLAR – kan både värma och kyla en byggnad
Många byggnader har prefabricerade betongpålar i grunden. Med inbyggda rör går det att använda pålarna för att både värma och kyla en byggnad. Hercules har under ett flertal år medverkat i olika projekt om det som kallas energipålar tillsammans med Chalmers och NCC Teknik. Med dagens energiproblematik är produkten högaktuell.
Betongpåleboken
Slagna betongpålar är den överlägset vanligaste pålmetoden i Sverige och står idag för ca 60 procent av totalt antal installerade pålmeter. Populariteten har till stor del sin förklaring i att en väl utnyttjad betongpåle också är den mest kostnadseffektiva pålen.
Denna bok har främst två syften; att öka kunskapen om betongpålar och att ge stöd och vägledning vid projektering och design.
Hållbarhet
HERCULES projekterar och utför djupgrundläggningsentreprenader samt tillverkar betongpålar och armering.
Broschyr – Verksamhetspolicy
Brochure – Businesspolicy
Broschyr
Miljödeklarerade betongpålar
Hercules betongpålar är miljödeklarerade (EPD). En miljövarudeklaration (EPD) är ett oberoende, verifierat och registrerat dokument som transparent beskriver information om livscykelns miljöpåverkan, exempelvis klimatpåverkan, för en produkt eller tjänst. Med hjälp av en EPD kan kunder jämföra miljöpåverkan från olika typer av likvärdiga produkter.
Här hittar du miljövarudeklarationen för Hercules betongpålar
Referensblad
Kineum, Göteborg
27 våningar högt hus i stadsdelen Gårda i Göteborg med kontor och hotell.
Referensblad – Kineum.pdf
Nya Kalixbron, Kalix
E4:an förbi Kalix är en viktig transportled för tung trafik. Den nya 325 meter långa bron över Kalixälven byggs för att klara fordon med 74 tons bruttovikt.
Referensblad – Nya Kalixbron.pdf
Masthuggskajen, Göteborg
Masthuggskajen i Göteborg utvecklas med bostäder och kontor.
Referensblad – Masthuggskajen.pdf
Projektbeskrivning
Bostadshus med 266 bostadsrätter som ska stå klart för inflyttning under 2018.
Referensblad – West Side Solna.pdf
Projektbeskrivning
Anläggningen ska pumpa avloppsvatten från Gässlösaverket i centrala Borås till stadens nya reningsverk i Sobacken, 7 km utanför centrum. Pumpstationen blir Sveriges kapacitetsmässigt största och ska stå klar att tas i drift 2018.
Referensblad – Pumpstation lag Borås.pdf
Projektbeskrivning
Ny vårdbyggnad i 8 våningar (ca 27 000 kvm) samt ett nytt akutintag (ca 3 000 kvm). Byggnaden ska tas i drift 2020.
Referensblad – H huset.pdf