Hercules armeringsfabrik i Norrköping tas över av BE Group

NCC säljer Hercules Armering till BE Group. Verksamheten, med fabrik i Norrköping, får nu chans att utvecklas och växa. Hercules övriga verksamhet fortsätter som vanligt.

Armeringsfabriken har länge varit en del i Hercules totala erbjudande men förutsättningarna förändras och nu görs bedömningen att det är bättre både för fabrikens verksamhet, för Hercules och för NCC att BE Group tar över ägandeskapet.

‒ Hercules Armering är en bra verksamhet men skiljer sig från vår kärnverksamhet. Vår bedömning är att BE Group kan utveckla verksamheten bättre än vad vi själva skulle kunna göra, och då också växa med fler kunder, säger Tomas Dädeby, divisionschef NCC Infrastructure.

Hercules Sveriges chef Håkan Hakeröd instämmer.
‒ NCC kommer att fortsätta köpa från armeringsfabriken. Vi på Hercules kommer att leverera grundläggning med samma höga kvalitet som vi gjort tidigare, säger han och fortsätter:
‒ Att armeringsfabriken får nya ägare innebär en satsning på deras verksamhet så för medarbetarna kommer det att bli bra. Jag vill tacka alla inom armeringsverksamheten för ett jättebra jobb under många år, och ett varmt lycka till.

Verksamheten har tidigare levererat armering till främst NCC:s bygg och anläggningsprojekt i Sverige, vilket kommer fortsätta ske även med nya ägaren. Vid tiden för försäljningen sysselsatte fabriken ett 10-tal medarbetare inom NCC samt lika många inhyrda medarbetare på fabriken i Norrköping. BE Group förvärvar tillgångarna och övertar medarbetare samt pågående kontrakt.

Gå tillbaka
Kontakta oss för offert på grundläggning
  • Kontakta oss för offert på grundläggning

    Hjälp med grundläggning för företag och byggentreprenör. Läs mer om våra tidigare projekt här ›

    • Läs mer om vår integritetspolicy