Hercules betongpålar miljödeklarerade

NCC fortsätter att miljödeklarera sina produkter. Nu är det möjligt att erhålla miljövarudeklarationer (EPD) för betongpålar, ballastprodukter och asfaltblandningar.

En miljövarudeklaration (EPD) är ett oberoende, verifierat och registrerat dokument som transparent beskriver information om livscykelns miljöpåverkan, exempelvis klimatpåverkan, för en produkt eller tjänst. Med hjälp av en EPD kan kunder jämföra miljöpåverkan från olika typer av likvärdiga produkter.
– Vi är stolta över att kunna presentera en ny EPD från NCC Industry. Fler och fler kunder efterfrågar denna typ av certifikat och i vårt affärsområde, som har många produkter i vår portfölj, behöver vi titta framåt, säger Marie Berglund, hållbarhetskoordinator på NCC Industry.

För att möta kundernas ökade krav är man på Hercules nu väl förberedda.
– Vi har samlat mängder av data från våra pålfabriker i Ucklum och Västerås för att kunna göra de livscykelanalyser som behövs. Så vitt vi vet är vi först i Norden med en miljövarudeklaration för betongpålar, säger Göta Sörqvist, som arbetar med verksamhetsutveckling på Hercules i Sverige.

Miljövarudeklarationen för Hercules betongpålar hittar du på http://www.environdec.com/sv/Detail/epd1763

Det är glädjande att vi på Hercules, i samarbete med utvalda leverantörer, kan erbjuda EPD:er för våra huvudprodukter inom grundläggning och armering, säger Joakim Gullmark, inköpschef på Hercules.

Gå tillbaka
Kontakta oss för offert på grundläggning
  • Kontakta oss för offert på grundläggning

    Hjälp med grundläggning för företag och byggentreprenör. Läs mer om våra tidigare projekt här ›

    • Läs mer om vår integritetspolicy