Dagen då allt handlar om grundläggning

Torsdagen den 14 mars var det dags för Grundläggningsdagen 2024. Även i år deltog Hercules med egen monter på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det blev en intensiv branschdag med många intressanta möten och uppslag.

Tillverkningschef Sara Bjurström och anbudsingenjör Julia Christoffersson i region Syd var två av dem som tog emot besökare och berättade vad Hercules kan erbjuda. Många frågor handlade om Hullspiss, den öppna bergsko som Hercules konstruerat och nyligen fått patent på och nu ska marknadsföra.

– Förra året ställde vi ut en riktig Hullspiss-bergsko i montern på Grundläggningsdagen, men den var tung och otymplig att hantera i den här miljön så i år har vi gjort miniatyrkopior i plast i stället, säger Sara Bjurström.

Grundläggningsdagen är ett årligt återkommande evenemang som lockar aktörer från alla delar av branschen. Förutom utställningen anordnas ett stort antal seminarier i olika ämnen. En högaktuell fråga som behandlade på årets Grundläggningsdag är hur Artificiell Intelligens, AI, kan tänkas stödja geokonstruktörer och geoteknikers arbete i framtiden.

– För oss är det här ett bra tillfälle att träffa andra aktörer i branschen och bli inspirerade. Och inte minst är det en möjlighet att visa upp våra egna nyheter och erbjudanden, säger Håkan Hakeröd, chef för Hercules Sverige. Han fortsätter:
– Själv kunde jag inte vara med i år men jag vet ju från våra duktiga medarbetare som var på plats att det var ett lyckat evenemang.

I Hercules välbesökta monter gavs smakprov på företagets breda palett med kompetenser och den som var intresserad kunde ställa frågor till kunniga medarbetare.

– Vi ska ju inte sticka under stol med att vi i allra högsta grad är branschledande med skickliga experter inom alla grundläggningsfrågor, säger Håkan Hakeröd

Hercules teknikchef Anne Unverzagt sitter med i arbetsgrupp inom Svenska Geotekniska Föreningen, SGF, som planerar och genomför Grundläggningsdagen.

 

 

 

 

 

 

Gå tillbaka
Kontakta oss för offert på grundläggning
  • Kontakta oss för offert på grundläggning

    Hjälp med grundläggning för företag och byggentreprenör. Läs mer om våra tidigare projekt här ›

    • Läs mer om vår integritetspolicy